PRVA TV: Veljko MIlković srpski kandidat za Nobelovu nagradu

Datum: 27 Januar 2015

Interesovanje medija je u stalnom porastu od kad je objavljena inicijativa za kandidaturu akademika Veljka Milkovića za Nobelovu nagradu iz fizike. Prva TV je tim povodom objavila prilog o akademiku Veljku MIlkoviću u kojem se između ostalog kaže:

˝U nekoliko navrata poslednjih godina strani prestižni časopisi i instituti tvrde da je reč o jedinom čoveku koji je dokazano napravio mašinu koja proizvodi više energije od uložene i to putem oscilacija.˝

→ POGLEDAJTE PRILOG

Tags: MilkovićNobelKlatno

RTV: ŠUME ZA PROIZVODNJU HRANE

Datum: 5 Januar 2015

Svestranost i multidisciplinarnost akademika Veljka Milkovića neprestano privlače pažnju. Radio televizija Vojvodine je u emisiji ´Zeleni sat´objavila interesantan intervju sa akademikom Milkovićem koji govori o šumama i šumskim plodovima kao neiscrpnim izvorima hrane za ljude i životinje.

Takođe, ovom prilikom predlaže vraćanje projektu "Šume za proizvodnju hrane" i pojašnjava koje potencijalne namirnice čovek potpuno zanemario, a mogu se koristiti u ishrani.

→ POGLEDAJTE PRILOG

Tags: MilkovićZdravljeHrana

RTS: ZVEZDE I VOJNICI - LAGUMI PETROVARADINSKE TVRĐAVE

Datum: 3 Avgust 2014

Akademik Veljko Milković je takođe poznat i kao najveći poznavalac Petrovaradinske tvrđave, markantnog istorijskog spomenika na obalama Dunava u Novom Sadu. Radio televizija Srbije je u emisiji ˝Mesto koje čuvam˝ ugostila akademika Milkovića i uradila prilog o Petrovaradinskoj tvrđavi.

U emisiji akademik Milković govori o svojim istraživanjima podzemlja Petrovaradinske tvrđave, o svojim otkrićima, ali i o idejnim projektima kojima namerava da doprinese da se bolje iskoriste potencijali koje tvrđava ima, a sve u cilju oživljavanja kulturnog turizma ne samo Novog Sada i Vojvodine, već i čitave Srbije.

→ POGLEDAJTE PRILOG

Tags: MilkovićPetrovaradinNovi Sad