POLITIKA: ISTORIČAR KANDIDAT ZA NOBELA IZ - FIZIKE!

Najstarija dnevna novina u Srbiji ˝Politika˝ objavila odličan tekst o kandidaturi Veljka Milkovića za Nobelovu nagradu

Datum: 1. Februar 2015.

˝Kada je u Novom Sadu objavljena vest da je inicirana nominacija za Nobelovu nagradu iz fizike Veljku Milkoviću, mnogima nije bilo poznato ime ovog Vojvođanina iz Like, niti su razumeli kako bi istoričar mogao da dobije Nobela – iz fizike! Evo odgovora.˝

Tags: MilkovićEnergetikaOscilacije

→ PROČITAJTE VIŠE

PRVA TV - VELJKO MILKOVIĆ SRPSKI KANDIDAT ZA NOBELOVU NAGRADU

Datum: 27. Januar 2015.

Interesovanje medija je u stalnom porastu od kad je objavljena inicijativa za kandidaturu akademika Veljka Milkovića za Nobelovu nagradu iz fizike. Prva TV je tim povodom objavila prilog o akademiku Veljku MIlkoviću u kojem se između ostalog kaže:

˝U nekoliko navrata poslednjih godina strani prestižni časopisi i instituti tvrde da je reč o jedinom čoveku koji je dokazano napravio mašinu koja proizvodi više energije od uložene i to putem oscilacija.˝

Tags: MilkovićEfekatNobel

→ POGLEDAJTE PRILOG

RTV: ŠUME ZA PROIZVODNJU HRANE - VELJKO MILKOVIĆ

Datum: 5 Januar 2015

Svestranost i multidisciplinarnost akademika Veljka Milkovića neprestano privlače pažnju. Radio televizija Vojvodine je u emisiji ´Zeleni sat´objavila interesantan intervju sa akademikom Milkovićem koji govori o šumama i šumskim plodovima kao neiscrpnim izvorima hrane za ljude i životinje.

Takođe, ovom prilikom predlaže vraćanje projektu "Šume za proizvodnju hrane" i pojašnjava koje potencijalne namirnice čovek potpuno zanemario, a mogu se koristiti u ishrani.

→ POGLEDAJTE PRILOG

Tags: MilkovićZdravljeHrana

GRAD NOVI SAD PODRŽAO KANDIDATURU VELJKA MILKOVIĆA ZA NOBELOVU NAGRADU

Datum: 27 Avgust 2014

Na inicijativu ARS Akademije iz Novog Sada 27. avgusta 2014. godine održano je veče posvećeno pronalazaču Veljku Milkoviću i njegovom istraživačkom radu kojom prilikom je javno predstavljena inicijativa za kandidaturu Veljka Milkovica za Nobelovu nagradu.

Pored grupe intelektualaca, začetnika ove inicijative, podršci predlogu da akademik Veljko Milković bude kandidovan za najvišenaučno priznanje na svetu pridružio se i Grad Novi Sad.

→ PROČITAJTE VIŠE

Tags: MilkovićZdravljeHrana

RTS: ZVEZDE I VOJNICI - LAGUMI PETROVARADINSKE TVRĐAVE

Akademik Veljko Milković je takođe poznat i kao najveći poznavalac Petrovaradinske tvrđave, markantnog istorijskog spomenika na obalama Dunava u Novom Sadu. Radio televizija Srbije je u emisiji ˝Mesto koje čuvam˝ ugostila akademika Milkovića i uradila prilog o Petrovaradinskoj tvrđavi.

U emisiji akademik Milković govori o svojim istraživanjima podzemlja Petrovaradinske tvrđave, o svojim otkrićima, ali i o idejnim projektima kojima namerava da doprinese da se bolje iskoriste potencijali koje tvrđava ima, a sve u cilju oživljavanja kulturnog turizma ne samo Novog Sada i Vojvodine, već i čitave Srbije.

→ POGLEDAJTE PRILOG

Tags: MilkovićPetrovaradinNovi Sad