Članci

Ovde možete pročitati najnovije vesti, tekstove i radove zvanično objavljene od strane MILKOVIĆ PENDULUM Centra za realizaciju izuma.

+ Pročitajte više

Video sadržaji

Pogledajte intervjue i gostovanja članova Centra na domaćim i inostranim televizijama vezana za izume koje promovišemo.

+ Pročitajte više

Mediji objavljuju

Pročitajte intervjue članova Centra koje su domaći i inostrani štampani i elektronski mediji objavili o izumima koje promovišemo.

+ Pročitajte više
-->

SRPSKA INOVACIJA NAJBOLJA U NEMAČKOJ

Odjeci tehnološke konferencije u Štutgartu

Datum: 7 Jun 2015

Na nedavno održanom međunarodnom kongresu posvećenom novim energetskim tehnologijama, predstavljena i rešenja iz Srbije. Dvostepeni oscilator sa pogonskim klatnom, izum Veljka Milkovića, imao najzapaženiju prezentaciju.

Već duži niz godina u Švajcarskoj, Austriji i Nemačkoj održavaju se tradicionalni međunarodni stručni skupovi na temu alternativnih izvora energije. Konferencije ovog tipa, u organizaciji izdavačke kuće Jupiter-Verlag i brojnih strukovnih udruženja iz ovih zemalja, predstavljaju mesto susreta svih onih čiji je zajednički cilj da svetu predstave čiste tehnologije i potpuno nova rešenja na polju energetskih tehnologija.

U radu kongresa ove godine po prvi put učestvovao je i poznati srpski istraživač i pronalazač akademik Veljko Milković. Akademik Milković dobio je poziv organizatora da kao specijalni gost predstavi nemačkoj publici svoja tehnološka rešenja i istraživačke rezultate.

Tags: MilkovićEnergetikaOscilacije

→ PROČITAJTE VIŠE

POLITIKA: ISTORIČAR KANDIDAT ZA NOBELA IZ - FIZIKE!

Najstarija dnevna novina u Srbiji ˝Politika˝ objavila odličan tekst o kandidaturi Veljka Milkovića za Nobelovu nagradu

Datum: 1 Februar 2015

˝Kada je u Novom Sadu objavljena vest da je inicirana nominacija za Nobelovu nagradu iz fizike Veljku Milkoviću, mnogima nije bilo poznato ime ovog Vojvođanina iz Like, niti su razumeli kako bi istoričar mogao da dobije Nobela – iz fizike! Evo odgovora.˝

Tags: MilkovićEnergetikaOscilacije

→ PROČITAJTE VIŠE

PRVA TV - VELJKO MILKOVIĆ SRPSKI KANDIDAT ZA NOBELOVU NAGRADU

Datum: 27 Januar 2015

Interesovanje medija je u stalnom porastu od kad je objavljena inicijativa za kandidaturu akademika Veljka Milkovića za Nobelovu nagradu iz fizike. Prva TV je tim povodom objavila prilog o akademiku Veljku MIlkoviću u kojem se između ostalog kaže:

˝U nekoliko navrata poslednjih godina strani prestižni časopisi i instituti tvrde da je reč o jedinom čoveku koji je dokazano napravio mašinu koja proizvodi više energije od uložene i to putem oscilacija.˝

→ POGLEDAJTE PRILOG

Tags: MilkovićEfekatNobel

VELJKO MILKOVIĆ OBJAVIO NOV RAD: PREKRETNICA U ENERGETICI

Primena oscilacija u energetici

Oscilatorno kretanje kao energetski najefikasniji način kretanja

Datum: 6 Januar 2015

Da bi uopšte razumeli značaj oscilatornog kretanja za energetsku efikasnost moramo dati osnovne parametre po kojima se definiše ovaj pojam. – energetska efikasnost predstavlja meru koja pokazuje koliko date tehnologije i preduzete mere doprinose smanjenju potrošnje energije.

Tags: MilkovićEnergetikaOscilacije

→ PROČITAJTE VIŠE

RTV: ŠUME ZA PROIZVODNJU HRANE

Datum: 5 Januar 2015

Svestranost i multidisciplinarnost akademika Veljka Milkovića neprestano privlače pažnju. Radio televizija Vojvodine je u emisiji ´Zeleni sat´objavila interesantan intervju sa akademikom Milkovićem koji govori o šumama i šumskim plodovima kao neiscrpnim izvorima hrane za ljude i životinje.

Takođe, ovom prilikom predlaže vraćanje projektu "Šume za proizvodnju hrane" i pojašnjava koje potencijalne namirnice čovek potpuno zanemario, a mogu se koristiti u ishrani.

→ POGLEDAJTE PRILOG

Tags: MilkovićZdravljeHrana