GRAD NOVI SAD PODRŽAO KANDIDATURU VELJKA MILKOVIĆA ZA NOBELOVU NAGRADU

Datum: 27 Avgust 2014

Na inicijativu ARS Akademije iz Novog Sada 27. avgusta 2014. godine održano je veče posvećeno pronalazaču Veljku Milkoviću i njegovom istraživačkom radu kojom prilikom je javno predstavljena inicijativa za kandidaturu Veljka Milkovica za Nobelovu nagradu.

Pored grupe intelektualaca, začetnika ove inicijative, podršci predlogu da akademik Veljko Milković bude kandidovan za najvišenaučno priznanje na svetu pridružio se i Grad Novi Sad.

˝Grad Novi Sad je ponosan na svog sugrađanina, akademika Veljka Milkovića koji je svojim izuzetnim i obimnim naučnim radom pokazao koliko vredi i koliko su njegovi pronalasci značajni. Grad na ovaj način daje doprinos i podržava potpisom inicijativu da on bude nominovan za Nobelovu nagradu - rekao je Vanja Vučenović. On je naglasio da se nada još boljoj saradnji grada i ovog naučnika koji je i vrsni poznavalac Petrovaradinske tvrđave, pa njegovo iskustvo gradu može mnogo pomoći u nameri revitalizacije tog spomenika kulture.˝

Celokupan članak na zvaničnoj internet prezentaciji Grada Novog Sada možete pročitati OVDE

Elektronski mediji su pokazali veliko interesovanje za odluku Grada Novog Sada da podrži kandidaturu akademika Veljka Milkovića za nobelovu nagradu iz fizike i njihove objave možete pročitati na sledećim linkovima:

NOVOSADSKA TV - Vučenović: Podrška kandidaturi Veljku Milkoviću za Nobelovu nagradu za fiziku

DNEVNIK - Inicijativa da se naš pronalazač kandiduje za Nobelovu nagradu

RTV VOJVODINA - Veče posvećeno Veljku Milkoviću

NOVINE NOVOSADSKE - Grad podržao kandidaturu novosađanina Veljka Milkovića za Nobelovu nagradu

KANAL 9 - Nominacija novosađanina Veljka Milkovića za nobelovu nagradu

MEĐUNARODNI RADIO SRBIJE - Veljko Milković - novosadski genije

Tags: MilkovićNobelNovi Sad