SRPSKA INOVACIJA NAJBOLJA U NEMAČKOJ

Odjeci tehnološke konferencije u Štutgartu

Datum: 7 Jun 2015

Na nedavno održanom međunarodnom kongresu posvećenom novim energetskim tehnologijama, predstavljena i rešenja iz Srbije. Dvostepeni oscilator sa pogonskim klatnom, izum Veljka Milkovića, imao najzapaženiju prezentaciju.

Već duži niz godina u Švajcarskoj, Austriji i Nemačkoj održavaju se tradicionalni međunarodni stručni skupovi na temu alternativnih izvora energije. Konferencije ovog tipa, u organizaciji izdavačke kuće Jupiter-Verlag i brojnih strukovnih udruženja iz ovih zemalja, predstavljaju mesto susreta svih onih čiji je zajednički cilj da svetu predstave čiste tehnologije i potpuno nova rešenja na polju energetskih tehnologija.

U radu kongresa ove godine po prvi put učestvovao je i poznati srpski istraživač i pronalazač akademik Veljko Milković. Akademik Milković dobio je poziv organizatora da kao specijalni gost predstavi nemačkoj publici svoja tehnološka rešenja i istraživačke rezultate.

Tags: MilkovićEnergetikaOscilacije

→ PROČITAJTE VIŠE

PREKRETNICA U ENERGETICI

Primena oscilacija u energetici

Oscilatorno kretanje kao energetski najefikasniji način kretanja

Datum: 6 Januar 2015

Da bi uopšte razumeli značaj oscilatornog kretanja za energetsku efikasnost moramo dati osnovne parametre po kojima se definiše ovaj pojam. – energetska efikasnost predstavlja meru koja pokazuje koliko date tehnologije i preduzete mere doprinose smanjenju potrošnje energije.

Tags: MilkovićEnergetikaOscilacije

→ PROČITAJTE VIŠE

INICIJATIVA ZA DODELU NOBELOVE NAGRADE ZA FIZIKU

Kandidat Veljko Milković

Predlog kandidature za Nobelovu nagradu za fiziku je proistekao iz revolucionarnog modela primene oscilatornog kretanja

Datum: 1 Avgust 2014

Akademik Milković je otkrio osnov za istraživanje centrifugalne sile kod deformisanih kružnih putanja mase. Efekat centrifugalne sile koja se manifestuje izvodjenjem klatna iz ravnotežnog položaja* možemo nazvati MILKOVIĆEV EFEKAT*. Sa druge strane, pomenuti efekat se može porediti sa prirodnim kretanjima nebeskih tela koje po pravilu imaju elipsastu putanju gde se vrši konstantna transformacija momenta impulsa u kinetičku energiju, što je osnovni mehanizam za sveopšte kretanje i povećanje ukupne energije univerzuma.

Tags: MilkovićEfekatNobel

→ PROČITAJTE VIŠE

Spoznaja samoodrživog naselja - Evolucija svesti

Za ovu ideju, o kojoj se dosta raspravljalo trebalo je vreme da sazri da bi se ozbiljnije krenulo u realizaciju postojećih, ali kombinovanih idejnih rešenja.

Datum: 25 Jul 2014

Odabirom početnih parametara počinje se sa izradom studija opravdanosti i izvodljivosti (objedinjene).

Samoodrživost je polazni, i ujedno suštinski važan smer kojim se kreće u pravcu pravilnog razvoja.

Tags: samoodrživostnaseljeekologija

→ PROČITAJTE VIŠE